2023-02-13
凭著打印咖啡而一炮而红的CURATOR Cafe,只需客人把心水照片发给餐厅,餐厅便可把照片印在咖啡上,不消几分钟便呈现眼前,超方便打卡一流,当然你也可以选择店舖提供的画像,一样咁靓👍🏻👍🏻今日和朋友黎到食lunch,店舖充满艺术气息有草间弥生、村上隆、KAWS等展品。食物方面有艺术打印咖啡、吐司、意粉及甜品,大家可以一边欣赏艺术一边叹😋✨SET LUNCH 🥗▪️意大利水牛芝士配番茄沙律沙律新鲜清新,配上黑醋酱汁非常开胃🫕▪️精选餐汤 ~特浓番茄汤蕃茄汤非常香浓好Creamy,仍然食到淡淡蕃茄蓉,配上脆脆面包粒,好好饮🥪▪️三文鱼B.L.T.三文治配乳酪汁 $158BLT三文治,意思就是Bacon(烟肉)、Lettuce(生菜)、Tomato(番茄)三文治,最百搭,底部系香脆有松软嘅烤面包,再放上蕃茄,生菜和烟肉,顶部是主角煎三文鱼,煎得香口好厚肉,配上店舖自家制嘅乳酪汁,整份三文治,新鲜健康又好食,仲有我最爱既薯仔蛋沙律🧆▪️墨汁意大利饭配鱿鱼 $168意大利饭烟靭松软,完全吸收晒墨鱼汁,好入味,质感够Creamy,小鱿鱼新鲜弹牙,鲜味十足🍹▪️Honey lime 冻嘅青柠蜜糖水,味道清新
✨SET LUNCH
🥗▪️意大利水牛芝士配番茄沙律
沙律新鲜清新,配上黑醋酱汁非常开胃
🫕▪️精选餐汤 ~特浓番茄汤
🥪▪️三文鱼B.L.T.三文治配乳酪汁 $158
🧆▪️墨汁意大利饭配鱿鱼 $168
🍹▪️Honey lime
冻嘅青柠蜜糖水,味道清新淡淡青柠香,解渴又好饮
☕️▪️+ $ 48 艺术打印咖啡/朱古力
必点推介,我拣咗村上隆花花图案,完全系靓到唔舍得饮,打卡一流,咖啡仲好香浓,印花味道系甜甜嘅奶泡,非常唔错
🍯▪️+ $ 40 tiramisu
Tiramisu 即叫即做,底面层用Mascarpone Cheese 夹注浸满加啡酒既手指饼,再洒上大量朱古力粉,口感食到芝士嘅柔软,湿润嘅手指饼同埋浓浓既咖啡酒味