2019-06-10 1683 浏览
今日朋友升职, 拣间好既餐厅食返餐庆祝下。虽然唔系艺术出身, 但系凡高点都听过下, 佢啲画点都有几幅系识既。入左门口, 就会经过条走廊, 成条都有好多吾同既碟。Set dinner menu , 有两款main 拣。我地两个人, 两款都拣晒, 可以两款都食到。只水杯都系画有啲玻璃窗都系画, 有好出名既向日葵。Appetiser Tuna scallop ceviche带子好鲜,配搭得好好, 好开胃。 摆碟都好靓。个汤系sweet corn sweet soup 配蟹钳好滑, 粟米味好甜。其中一个main Pan seared french brill with grilled octopus 呢个口味好清新, 个八爪鱼好淋, 好入味, 个鱼都好滑,几好。另一个main 系 quail 鹌鹑好少食到, 西餐都唔常见, 食法国餐就比较多, 细细旧, 但系好滑, 啲肉好嫩,味道比鸡肉浓。 通常见到我都会点。个甜品几好味, 啲泡泡系有椰子味, 个黄色皮有波罗味, 有啲分子感觉。最后个tea 再用向日葵杯, 好elegant。
今日朋友升职, 拣间好既餐厅食返餐庆祝下。

入左门口, 就会经过条走廊, 成条都有好多吾同既碟。

Set dinner menu , 有两款main 拣。
我地两个人, 两款都拣晒, 可以两款都食到。

只水杯都系画

有啲玻璃窗都系画, 有好出名既向日葵。

Appetiser
Tuna scallop ceviche

带子好鲜,配搭得好好, 好开胃。 摆碟都好靓。

个汤系sweet corn sweet soup 配蟹钳

好滑, 粟米味好甜。

其中一个main

另一个main 系 quail

最后个tea 再用向日葵杯, 好elegant。