2019-09-16 1854 浏览
位置有点隐秘,要穿过买衫舖头先见到。店内好光猛,位置阔落,星期六lunch时段到咗1点就会好多人。我同朋友12点钟到果阵冇么人,入咗去后安排咗最入的靠窗位置,阳光和窗外的街景令人心情都好起来。❤餐前餐包和牛油坐下后会先送上自家制的小分量的餐包和牛油,餐包有两种,普通包和核桃提子包,烤到脆脆的,上台仲热热的,好香好好味道,好想encore!搭配面包送的牛油摆盘好靓,一开始仲以为系芝士。❤火炙带子.紫姜.腌渍蔬菜.墨鱼汁饭墨鱼饭好好食,材料和份量都很足够,有五六粒大大粒嘅带子,厨师火炙咗带子嘅表面,令肉嘅口感可以keep咁嫩但又唔会干。墨鱼汁和饭融合得刚刚好,仲有紫姜和腌制的味道酸酸的青瓜和baby carrots,整个perfect match, 食完个饭都唔会又腻又滞。❤烧蜜柑.柚子枫糖花腩肉.蛋黄酱蜜桃和蜜柑唔系好甜,食落去冇么佢本身嘅味道,可能系煮熟咗感觉怪怪的,我还是比较习惯食新鲜的生果。底部有有两旧好大旧嘅猪腩肉,煎得刚刚好,唔会太肥,咬落去好juicy,但唔系油淋淋嘅感觉,好好食,不过呢个食完落肚就真系好饱。❤红桑莓雪葩.竹炭朱古力雪糕.蛋白霜摆盘好靓有艺术感,红桑子雪葩和竹

❤餐前餐包和牛油
餐前餐包和牛油

❤火炙带子.紫姜.腌渍蔬菜.墨鱼汁饭

❤烧蜜柑.柚子枫糖花腩肉.蛋黄酱
烧蜜柑.柚子枫糖花腩肉.蛋黄酱

❤红桑莓雪葩.竹炭朱古力雪糕.蛋白霜
摆盘好靓有艺术感,红桑子雪葩和竹炭雪糕各有两件,味道好有惊喜,红桑子雪糕酸酸很刺激味蕾,竹炭朱古力雪糕口感好特别,唔算甜,味道刚刚好,推荐大家一定要食呢款甜品
红桑莓雪葩.竹炭朱古力雪糕.蛋白霜

❤玫瑰荞麦茶
呢杯系朋友点的,花茶闻起来好舒服,俾人放松的感觉,我浅尝咗一啖,好fresh啊,有种置身于花园俾花花围绕的感觉,玫瑰和荞麦都系同肠胃的好帮手,解油解滞好work噶,同埋对女仔皮肤都好好。
玫瑰荞麦茶

❤65%朱古力奶
朱古力浓郁,没有搅和棉花糖之前就咁饮,会觉得少少苦苦地,好岩我呢种钟意高浓度朱古力嘅人,真系好香好好饮,饮朱古力会令人心情变好的呀。
65%朱古力奶
烧蜜柑.柚子枫糖花腩肉.蛋黄酱