2023-02-23
经朋友推介去新开嘅 O:WOW食午餐,一入门口就叫到猫猫sketch,原来餐厅啲壁画系 Artist 人手画上去,艺术感满满。食物方面,间餐厅最特别之处系 即叫即整,即系厨师会在你面前炒好个意粉咁,睇到哂制作过程。水准好高,价钱实惠到有啲难以置信,今次叫咗 2 个 lunch set,一个加 $28 升级是日餐汤南瓜汤,另一个升级炸薯条,我地再叫咗 鸡翼, brew coffee 同埋 sparkling jasmine tea.羽衣甘蓝沙律 $58超级好味,厨师话餐厅嘅风格全部都系新鲜即叫即制,包括个 salad sauce,个人最爱,仲要可以一羹一啖咁食,啲菜cut 到个size 非常食家 friendly ( 唔会食到一脸都系酱),大赞!鲜虾菠菜阔条面 $88呢个又系超级好食,因为同朋友 share 叫唔同款 所以不开咗,所以张相系 half size 咋,唔系原碟个样。厨师喺面前即炒睇住佢整,热喇喇咁俾你,yummy!香辣焦糖脆鸡翼+炸薯条其实最特别系个辣 sauce ,系厨师秘制SAICHO Sparkling Cold Brewed Jasmine tea $56朋友推介
羽衣甘蓝沙律 $58
鲜虾菠菜阔条面 $88
香辣焦糖脆鸡翼+炸薯条
其实最特别系个辣 sauce ,系厨师秘制
朋友推介饮佢,饮到上瘾超挂住,无酒精成份,系 jasmine tea, 但完全系饮香槟嘅 feel! 必试 SAICHO,下次再试其他味!
Cold Brewed coffee 唔记得影相,个味好 gentle~
羽衣甘蓝沙律
南瓜汤
鲜虾菠菜阔条面
香辣焦糖脆鸡翼,炸薯条