2020-02-25
得知K11 Musea 新开左一间艺术咖啡馆,一直都想黎体验佢地既艺术打印咖啡☕️😍,影相打卡。 今日终于有空前来,欣赏打印咖啡之如,仲睇到唔少草间弥生、村上隆、KAWS、奈良美智等展品,别俱价值。-1⃣ 酥脆鸡槌配水牛芝士酱💰58(👅: 6.8/10)3件鸡槌上面放左水牛芝士,鸡肉外皮酥脆,肉质一般,作小吃还好。-2⃣波隆拿肉酱通心粉 💰158(👅: 7/10)肉酱系用左牛肉同猪肉打碎而成,另有多块帕马森芝士。肉酱份量充足,但通粉感觉较少。味道方面就正正常常,肉酱茄味鲜甜。-3⃣艺术打印咖啡 💰88(👅: 7.5/10)点左两杯艺术打印,一杯系餐厅Signature — Van Gogh Starry Night ,另一杯系自己比图餐厅打印既小飞象,可选冻朱古力或咖啡。我地点左各一杯,咖啡☕️系香醇既cappuccino,而朱古力就香滑浓郁。杯面因艺术打印,所以系一层厚厚忌廉,卖相相当吸引😍😍,最重要系打印打自己中意既图案。-🌟如果想黎打印属于自己既咖啡,建议可以揾定一张圆形形状嘅图案,去到就可以比店员帮你打印喇⚠️。
1⃣ 酥脆鸡槌配水牛芝士酱💰58(👅: 6.8/10)
2⃣波隆拿肉酱通心粉 💰158(👅: 7/10)
3⃣艺术打印咖啡 💰88(👅: 7.5/10)