-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍸🍸🍸🍸🍸🍴🍽🍴🍽🍴🍽早几日喺尖沙咀上完堂想揾地方坐低同朋友食饭,但周围都人山人海🤦🏻‍♀️所以行远少少去左近红磡个边觅食。Avenue75 最先吸引我嘅系个cocktail menu,上面有6款signature cocktail,仲有以图画同文字解释左每杯cocktail嘅故事。原来cocktail同餐厅内墙上面嘅壁画互相呼应,都系以唔同国家嘅艺术同饮食文化为主题,成功地将美术融入美酒佳肴🥂🥢龙虾汁海鲜意大利扁面 $128 🆗龙虾汁味唔会好浓烈所以几易入口,意粉亦几弹牙。海鲜就有大虾,鱿鱼同青口,件件好大粒同新鲜,最估唔到鱿鱼竟然系原只上!🥢大阪酱薯条 $75 🆗本身自己好钟意食大阪烧同薯条,所以呢个大阪烧薯条啱晒我胃口😋薯条几脆口,配埋甜甜地嘅沙律酱同大阪酱,好快就清晒成碟🤣。🥢美国露笋蒜蓉牛油 $48 🆗露笋以蒜蓉牛油调味,食落好香口。🥢Ukiyo-e $110 🆙喺6杯signature cocktail之中拣左好耐,最后都系拣左杯感觉想比较易入口嘅Ukiyo-e。呢款cocktail喺以rum酒做base,再沟左茉莉绿茶清酒、梅酒,柚子汁同日向果调配而成,而且好

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍸🍸🍸🍸🍸🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢龙虾汁海鲜意大利扁面 $128 🆗

🥢大阪酱薯条 $75 🆗

🥢美国露笋蒜蓉牛油 $48 🆗
露笋以蒜蓉牛油调味,食落好香口。

🥢Ukiyo-e $110 🆙
喺6杯signature cocktail之中拣左好耐,最后都系拣左杯感觉想比较易入口嘅Ukiyo-e。呢款cocktail喺以rum酒做base,再沟左茉莉绿茶清酒、梅酒,柚子汁同日向果调配而成,而且好有层次,会先饮到少少酒味,之后就会慢慢feel到柚子嘅甜味,味道好清新 😋。

🥸评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
环境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8.5/10
服务 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性价比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整体 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍸🍸🍸🍸🍸🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀么地道75号南洋中心地下36-41号舖

#bakdiu尖沙咀 #bakdiu酒吧 #bakdiu西式