2023-06-15 91 浏览
唔知有冇人同我一样好钟意去K11 musea,感觉呢个系一个好有设计感嘅商场😛今次就去入面嘅艺术cafe感受个种艺术气息🎨呢到嘅菜式除咗摆盘有心思,味道都有惊喜🤣 香煎慢煮三文鱼扒($198)鱼皮煎到好脆,三文鱼生熟啱啱好,入面嘅油脂香好正,而配菜嘅菠菜用蒜蓉炒过,加埋大量三文鱼籽都几香🤪橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子($208) 都唔错,大大粒嘅带子有5大件,而且件件都煎得啱啱好,几嫩口,意粉都用蒜茸炒香过,整体嚟讲都唔错🤍嚟到当然要叫返杯最iconic嘅艺术打印咖啡 ($98)☕️今次拣咗梵高嘅星夜,base拣咗朱古力,个造型真系啱晒打卡🍫甜品嘅Tiramisu ($88)都唔错,朱古力味较重,余韵带淡淡酒香,手指饼唔会太淋,overall都唔会太甜😆呢到环境都算舒服,以地段嚟讲定价算合理,而且食物质素唔错,摆盘真心几靓,想打卡嘅朋友可以一试~另外舖头入面仲有啲其他艺术品出售,有兴趣都可以留意下🖼️

• Tiramisu
  • 橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子