2023-03-25 1274 浏览
【CURATOR Art & Café 。尖沙咀】————————————————Bookmark左好耐,一直都揾机会试❗️呢间餐厅位于尖沙咀k11 musea,未入店铺系门口已经感受到好浓既艺术气息,除咗有展览同埋购物,仲有高质美食,系一个集艺术、美食同打卡嘅好去处🙈我哋拣咗两款主菜,一款甜品,另外升级左一份套餐。 ✨厚切吞拿鱼三文鱼子菠菜汁意大利饭 $168呢道意大利饭份量好丰富,大大块鲜嫩嘅厚切吞拿鱼同三文鱼子😍搭配菠菜汁同香甜既芒果,口感好丰富。饭粒软硬度啱啱好,好入味。呢道菜嘅味道同份量都好出色,颜色亦好吸引,味道亦十分出色👅 ✨橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子 $188意粉煮得啱啱好,墨鱼汁浓郁味美,带子鲜甜可口,食材嘅搭配好精湛,有葱,洋葱粒,红椒,蒜蓉,整道菜色彩鲜艳,配上五粒大大粒带子,系一道好出色既意粉,好味又抵食😋✨南瓜汤+丸久小山圆抹茶冰拿铁 $48我哋其中一份主菜+$48升级套餐,有汤+指定饮品。南瓜汤好醇厚,口感浓郁,好啱做开胃菜,亦系我饮过最好饮既南瓜汤三甲之一🥰劲杰身。至于饮品,嗌左丸久小山圆抹茶冰拿铁。呢款饮品系店内人气推荐,口感清新甘香,抹茶味好浓郁✨意式提拉
【CURATOR Art & Café 。尖沙咀】

————————————————

✨厚切吞拿鱼三文鱼子菠菜汁意大利饭 $168

✨橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子 $188

✨南瓜汤+丸久小山圆抹茶冰拿铁 $48
Tiramisu

✨意式提拉米苏 $68
甜品都好好食,味道细腻,咖啡味好出,cream既质感亦软滑,入口即化,仲要份量算多!🤩

总嘅黎讲,呢家艺术、美食、打卡三合一嘅高质cafe提供嘅美食质素好高,而且性价比唔错。
餐厅嘅环境亦都好舒适,空间阔落明亮,装修风格简约现代,充满艺术气息。喺餐厅用餐唔单止可以食到美食,仲可以欣赏各种展览同艺术作品,天花板既灯光亦会随时间转色,为用餐体验加多咗啲乐趣。价格亦都十分之合理,唔会太过贵,好值得一试,打卡一流。
2023-03-24
Tiramisu