2025-02-14
位于香港铜锣湾皇冠假日酒店既MASA Satori Charcoal Dining系由享誉盛名的藤泽昌隆主厨(Masa-san)精心策划既一家新餐厅Masa San 拥有超过 30 年烹饪经验,以高端寿司闻名,更系好多食客心目中的传奇人物餐厅提供独特碳烤美食体验MASA Satori 嘅环境高雅,内部装潢融合咗现代与传统的元素,令人感觉舒适而奢华呢度非常适合请客、庆祝或商务应酬无论系浪漫晚餐定家庭聚会都可以满足需求餐前嘅几道小食令人惊喜,首先系茄子外带出自然嘅鲜甜豆腐明太子酱 滑顺嘅豆腐同咸香嘅明太子昆布小白鱼渍充满海洋嘅鲜味Coleslaw、烧猪肉卷都好好吃刺身包括真鲷𫚕鱼、马鲛鱼、吞拿鱼蓉口感鲜美超新鲜Masa San 对食材嘅选择同处理无疑展现咗佢嘅技艺同对品质嘅追求烧物有花鱼同烧鸡香气交织无论系香脆嘅外皮定系多汁嘅内里都令人一口接一口海鲜釜饭系呢顿餐嘅高潮饭粒吸收咗海鲜嘅鲜甜 令人回味无穷MASA Satori Charcoal Dining 唔单止系一间餐厅,佢系一次由 Masa San 亲自策划嘅美食之旅如果你想体验真正嘅高端日本料理MASA Satori 绝对系一个唔容错
餐厅提供独特碳烤美食体验
呢度非常适合请客、庆祝或商务应酬
无论系浪漫晚餐定家庭聚会都可以满足需求
餐前嘅几道小食令人惊喜,首先系茄子外带出自然嘅鲜甜
豆腐明太子酱 滑顺嘅豆腐同咸香嘅明太子
昆布小白鱼渍充满海洋嘅鲜味
Coleslaw、烧猪肉卷都好好吃
刺身包括真鲷𫚕鱼、马鲛鱼、吞拿鱼蓉
口感鲜美超新鲜
烧物有花鱼同烧鸡香气交织
无论系香脆嘅外皮定系多汁嘅内里
都令人一口接一口
海鲜釜饭系呢顿餐嘅高潮
饭粒吸收咗海鲜嘅鲜甜 令人回味无穷
如果你想体验真正嘅高端日本料理
MASA Satori 绝对系一个唔容错过嘅选择
#MASASatoriCharcoalDining #MASA #MASACP #Satori #MasaSatori #crowneplazahk #铜锣湾皇冠假日酒店 #日本菜 #日本料理 #炭火烧烤 #藤泽昌隆 #MasaSan #铜锣湾 #铜锣湾美食 #hkfinedining#米芝莲 #Michelin