2024-02-02
今日介绍马祖嘅药膳汤底米线,餐牌劲多款拣,米线比较爽身,而佢嘅药膳米线更系十分高质,Lunch set仲唔收加一,还可以追加多款小食。碗面嚟到原来劲大碗,超抵食,花枝丸同贡丸各有三粒,两只丸都唔会好咸,我觉得贡丸好食啲,药膳汤底味道清甜,唔会好重药材味,可以见到有红枣、杞子、木耳,龙眼肉等!个汤底味道真系好养生,真系啱晒养生之人,食完超大满足,佢嘅价钱合理份量又多,估不到除了火锅之外,汤米线都好食!食晒成碗米线之后,仲可以饮埋个药膳汤底,完全唔觉得口干,食得出应该无添加味精。追加左三款小食卤水鸡翼(5只)都算扺食,非常入味好淋,味道几好,啲鸡肉都几嫩滑。上汤白菜猪肉饺(6粒)几饱满几大只,馅料丰富,但唔算好出色,普通啲。而药膳上汤墨鱼春卷(6粒)原来好高质,好弹牙,有咬口。店舖内装修光猛开扬,尚算干净,地方濶落简洁,多数是卡座位,坐得很舒适。服务员态度都唔错,食物好食,叫完嘢食好快就有得食,对于这个价格来说服务和环境总体还是不错的,胜在价钱亲民。
追加左三款小食
而药膳上汤墨鱼春卷(6粒)原来好高质,好弹牙,有咬口。