2023-11-14 191 浏览
最近,我们一行四人造访了太子楼上既一家餐厅。餐厅环境清静舒适,唔会好嘈,提供左一个舒适既用餐场所。我们点了一份四人套餐,其中包括鲍鱼鱼翅花胶原只鸡窝,上汤海参浸娃娃菜,XO酱龙王云吞,醉猪手。套餐还包括四碗鲍鱼瑶柱饭,但其中一碗转成了药膳米线,另一碗转成了椰子鸡汤刀削面。此外,我们仲点了一份凉拌芥末海蜇手撕鸡同一杯话梅金橘梳打。套餐中的鲍鱼鱼翅花胶原只鸡窝好大窝,份量有足够,鲍鱼都算大只,仲有唔少鱼翅,搭配鲜嫩原只鸡窝,味道鲜美且丰富,而汤底鲜浓,每一口都充满了浓郁的风味,饮完都唔会口渴。上汤海参浸娃娃菜,简单得来精致,娃娃菜经过上汤浸泡,保留左其嫩绿外观同脆爽口感。海参碎亦有唔少!套餐中从包括XO酱龙王云吞和醉猪手。XO酱龙王云吞,每粒云吞都包裹著丰富馅料,令人爱不释口。醉猪手则以其滋味独特既调味汁令人回味无穷。鲍鱼瑶柱饭系这套餐中主打饭菜之一,米饭蓬松香浓,搭配上鲍鱼和瑶柱鲜甜,令味道十分美味。然而,我们将其中一碗饭转成药膳米线,另一碗饭转成了椰子鸡汤刀削面,两碗汤都各有不同,增添左套餐既多样性。小食方面,仲叫左一碟凉拌芥末海蜇手撕鸡。清爽和微辣既口味令人印象深刻。海蜇既爽脆同鸡肉

小食方面,仲叫左一碟凉拌芥末海蜇手撕鸡。清爽和微辣既口味令人印象深刻。海蜇既爽脆同鸡肉既嫩滑相辅相成,芥末酱的辛辣提升左整个菜品既风味层次。

最后,仲叫咗一杯话梅金橘梳打。话梅既酸甜和金橘既清新结合系一齐,完美地搭配左成餐饭!