2024-12-08
近排同亲一齐去咗 「TOSS 苏妈,苏马」,马来西亚菜餐厅,就只系系屯门市广场,位置好方便!环境又舒适又干净,真心适合同长辈一齐食。啲职员都好nice,服务超快,感觉好好!同亲试咗几样菜,真系唔错!「一字骨」,一上枱就见到啲骨头切得靓靓地,卖相好吸引!肉质嫩滑,炆得劲淋,又够入味,外面嘅酱汁有啲甜,配上啲香料,真系好开胃!送饭一流!「椰香咖喱猪颈肉叻沙」。劲期待!咖喱散发著浓郁嘅椰香味,猪颈肉切得啱啱好,肉质新鲜,唔会油腻。叻沙嘅汤底好浓,啲香料味道真系好足,配埋米粉,真系好过瘾!劲有马来西亚嘅味道!最后就系「辣死你吗」椰浆饭,个名好正,配牛肋条。个饭真系好特别,椰浆味香香,饭粒松软,搭配仁当牛肋条,牛肉超入味,咬落去好软滑,真系好满足!整体味道唔会过辣,啱晒我哋呢啲唔太耐辣嘅人。讲真,呢间餐厅嘅食材新鲜,冇添加味精,份量多得吓人,保证够饱!而且屯门呢个价位能有咁嘅质素,真系唔多见,超值! 下次再有机会,我哋一定会再嚟!
同亲试咗几样菜,真系唔错!