2021-01-28
咁今日就同朋友第一次试左呢间苏妈.苏妈。其实都想试好耐,每次同吾同朋友倾食饭,都吾知点解转左食第二间。😂等左30分钟左右先有得入。座位都比较迫,两个人都吾系好够坐。今次我朋友就试左呢个 辣死你吗配仁当牛肉($58)。佢就话个辣酱好好食,而个饭好有椰香,系几好食。食完仲话好想苏妈.苏妈开分店响佢屋企楼下咁话㖞。🙈而我就试左呢个 槟城福建虾面($58)。一上到枱就闻到好重虾香味。🤤个面系油面,都OK弹牙爽口。面份量好多,系出面食车仔面既两倍。个汤头好有虾香味之余吾会过咸,不过会系辣既,个辣度应该辣过谭仔5小辣。呢个先叫辣死你啰,好吗?😂😂😂😂😂鸡蛋正正常常,无蛋壳碎。长方鱼蛋味道正常但有D薄。个腩肉好食,猪味都几重。个虾我无食比左朋友,因为怕麻烦吾想剥壳。lol成碗都多炸蒜蓉碎同葱花。百吉爹肉骨茶(三层肉)($48)呢个我觉得一般般。个煲既size 只有一只手掌咁大。系有多一碗汤分开上,而且任加汤。个汤都有中药味,闻落应该有落当归,但个汤吾太咸,而且我自己就吾多like 只味。个三层肉普普通通,吾太食得出个肉味。不过跟佢地个步骤去食,混埋个酱食都吾差。马来西亚拉茶 ($8),2杯就$16原
等左30分钟左右先有得入。
座位都比较迫,两个人都吾系好够坐。
今次我朋友就试左呢个 辣死你吗配仁当牛肉($58)。
佢就话个辣酱好好食,而个饭好有椰香,系几好食。
食完仲话好想苏妈.苏妈开分店响佢屋企楼下咁话㖞。🙈
而我就试左呢个 槟城福建虾面($58)。
一上到枱就闻到好重虾香味。🤤
个面系油面,都OK弹牙爽口。
面份量好多,系出面食车仔面既两倍。
呢个先叫辣死你啰,好吗?😂😂😂😂😂
鸡蛋正正常常,无蛋壳碎。
长方鱼蛋味道正常但有D薄。
个腩肉好食,猪味都几重。
个虾我无食比左朋友,因为怕麻烦吾想剥壳。lol
成碗都多炸蒜蓉碎同葱花。
百吉爹肉骨茶(三层肉)($48)
呢个我觉得一般般。
个煲既size 只有一只手掌咁大。
系有多一碗汤分开上,而且任加汤。
个三层肉普普通通,吾太食得出个肉味。
不过跟佢地个步骤去食,混埋个酱食都吾差。
马来西亚拉茶 ($8),2杯就$16
原价系十几蚊,吾知点解系$8一杯。😂
可能系跟餐价呱。🙈
饮落似普通奶茶,奶味吾算太重,不过饮落会再滑D咁。
椰香咖央多士 ($28),2碟就$56
必试,个椰香味香到不得了。🤤🤤🤤
虽然个酱只色绿绿地好奇怪,但真系一试难忘。
个多士都脆身。
但因为个位太细,所以店员帮我地将两碟放落同一碟。
脷申:你叫我食十碟都OK!😋😋😋
总共食左$236,个苏妈.苏妈都食得Happy Ending既。😂😂😂
另外,要人齐先入得,前后脚既要留意番。