餐厅: Acquasala
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-07-08 53 浏览
以前比较少去苏豪区 但而家一话去中环食嘢 就会去到𠮶边 始终好多选择🤣放工chill一chill都不错啊😌餐厅位置唔多 坐位较窄 不过见菜式几吸引 就不妨一访😙🥗𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 $108卖相有别一般沙律 唔系放满全碟 但其实放埋一边堆到满满 份量都好多🥗自家腌制嘅鲜美三文鱼 呈现鲜红色 酸酸甜甜 再配上沙律菜🥗同熟度刚好的牛油果🥑好开胃🥩𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒐𝒑 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑹𝒊𝒄𝒆 $160虽然系意大利菜餐厅 但又有fusion菜㖞😌呢个卖相超吸引derrrr!!!饭底用上日本珍珠米🍚铺满哂嘅烤牛肉非常鲜嫩🥩上面铺上一只半熟蛋🍳将蛋同佢配上嘅秘制苹果姜酱汁,一齐捞埋落日本珍珠米🍚非常丰富。仲有日本珍珠米真系唔同啲,啲饭特别好咬口😍🍝𝑹𝒊𝒈𝒂𝒕𝒐𝒏𝒊 𝑨𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒊𝒂𝒏𝒂 $160首先见到呢个名 我系要Google search嘅🔎😅 Amatriciana系一种意大利传统酱汁🥫主要由风干猪面颊肉同埋番茄酱制成🥫而Rigatoni就系一种短通粉😌长知识了!search完觉得好吸引 就嗌🥰佢专登等我食完头2样 收起碟🍽先再上呢碟Past

餐厅位置唔多 坐位较窄 不过见菜式几吸引 就不妨一访😙

Smoked  Salmon  Avocado  Salad

虽然系意大利菜餐厅 但又有fusion菜㖞😌
Roast  Beef  Top  Japanese  Rice
Roast  Beef  Japanese  Rice

🍝𝑹𝒊𝒈𝒂𝒕𝒐𝒏𝒊 𝑨𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒊𝒂𝒏𝒂 $160

佢专登等我食完头2样 收起碟🍽先再上呢碟Pasta🍝几细心啊!
✨一上枱好香芝士味🧀本身以为会好漏架,但系食落超惊喜!肉酱仲要辣辣地🌶重芝士 但辣味同酸酸地嘅番茄酱🥫完全可以中和芝士嘅漏😍仲有Rigatoni烹调得恰到好处!!唔会过淋,有烟韧感!超喜欢呢道菜💕💕

🍹𝑶𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏𝒂𝒅𝒆 $55

食左2个main,就嗌杯清新Mocktail refresh下啦🍹(平时2个人只会嗌1个main😂)…柠檬🍋味比橙🍊味更出,少少酸少少甜 刚刚好🥰
Orange  Lemonade
Roast  Beef  Japanese  Rice