2022-05-30 238 浏览
Weekend系中环苏豪区都揾到抵食lunch set!我地叫左两个午市套餐,包左餐包、沙律、汤、主菜、甜品、饮品,相当丰富😋🔸Starter🥖🥗一坐下店员便端上一袋香草包粒,面包粒口感偏干带有橄榄油味,香草碎亦分均分布在包粒上,沾上桌上的黑醋和橄榄油,味道十分浓郁!南瓜汤十分足料,每啖都饮到有南瓜丝,入口顺滑 味道十分鲜甜,是不错的前菜,另外上菜后店员亦细心询问,帮忙落黑胡椒碎👍🏻🔸Campofilone with Mixed Seafood🐟🦑原先佢个pasta底系天使面,但友人自己唔太钟意,所以就问下店员可唔可以转其他面,个店员好nice话可以转阔条面,所以就叫左🤣🤣个阔条面好挂汁,而个汁系好浓郁既蕃茄味,酸酸甜甜咁,非常开胃。😋而且配料有各种海鲜,有鱿鱼圈、三文鱼粒、鱼柳同蓝青口,好丰富🤣🤣🔸Grilled Salmon with Spinach 🐟三文鱼几大块,外皮脆,都ok。不过最大亮点系个source同配菜🤣🤣,个source系酸忌廉汁,好creamy,配鱼定配菜食都好夹😋😋配菜好多款色而且好好味,有翠肉瓜、薯仔、甘荀、菠菜,第一次觉得配菜比主食吸引🤣🤣🤣📍#Montev
Weekend系中环苏豪区都揾到抵食lunch set!

🔸Starter🥖🥗

📍#Monteverdi Restaurant and Bar (#中环美食)
中环威灵顿街33号The Loop7楼

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎