2023-06-13
坐落苏豪区,霓虹灯嘅招牌同门口chill chat嘅客人令餐厅感觉好chill🤙🏻另外室内装修好型格,非常有格调,配上chill bar vibe嘅音乐,应该吸引唔少中环放工嘅人🤪👀同埋老板都好chill!✨Tom Yum Mussels $198非常惊艳嘅fusion菜,冬荫功有椰味但唔会太重,另外相对泰式冬阴功冇咁辣,味道完美渗入青口,亦唔会完全遮盖青口嘅鲜味🥹👍🏻冬阴功底配烤得香脆嘅包💯💯💯真系好好食🍽绝对挑战大家试吓呢个特色菜❤️✨Aglio Olio Peperoncino $108个人觉得海鲜同埋小食太出色🤣🤪主食相对下系陪衬,扁意粉好有嚼劲,蒜味香浓🫦橄榄油味较重,略带微辣🍝✨Mush Croquettes $88炸蘑菇表面有芝士,伴黑蒜汁,值得一提嘅话发酵咗嘅蒜头可以增强免疫力🤪整体好creamy,菇粒好有鲜味❤️外皮唔会有一层厚厚嘅粉,好香脆💯✨Fried Chicken $158炸鸡好酥脆,外脆内嫩滑,细细旧送酒一流👍🏻💯另外伴菜方面有青瓜沙律🥗爽脆嘅口感既解腻又开胃🫦✨Sai-Do-Si $88甜品方面👀比港式西多士少油,面头有脆片增加口感,加上淡淡焦糖香💯另外内馅花
Tom Yum Mussels $198
Aglio Olio Peperoncino $108
Mush Croquettes $88
Fried Chicken $158
Sai-Do-Si $88
甜品方面👀比港式西多士少油,面头有脆片增加口感,加上淡淡焦糖香💯另外内馅花生酱味道浓郁之余唔会太腻,配上解腻嘅橙香💯一绝👍🏻
Honeysuckle $68
Yuzu x Gin 罐装cocktail,Gin味道较重得嚟好易入口,柚香好加分👍🏻好refreshing🍹会形容为我想买返屋企放雪柜饮嘅饮品🍹
Caprioska $118
本身唔太好Vodka 做base嘅cocktail,但因为有菠萝汁同青柠汁加乘,感觉系好适合夏天饮嘅refreshing drink,就不加一试😬Vodka味重,但菠萝汁中和左浓烈嘅酒精,两者好夹,令饮品好易入口🍹有惊喜🤙🏻
🍽整体食物质素好高!环境好舒适,唔会有局促嘅感觉,绝对会encore同朋友嚟chill chat叹翻杯cocktail 😋🍸