2023-08-08
🍴Signature Fish n Chips 招牌炸鱼薯条 HKD$88 8.5/10✨炸鱼薯条即叫即炸 非常香脆 所以要大约等15分钟左右 酥脆鱼柳配上粗薯条真系不得了 邪恶指数💯😈鱼柳有1.5只手掌咁大 炸鱼脆浆中加入咗啤酒 令到鱼柳更加酥脆 味道方面可以选择signature/ lemon pepper/ Tom Yum/ red hot chilli 酱汁方面有不同选择例如mayo/ lemon mayo/ tar tar/ honey mustard/ garlic aioli/ Thai chilli/ hot sauce/ brown 今次我地就拣咗lemon mayo🍋🍴Lamb Cheese Burger 纽西兰芝士汉堡🍔 HKD$108 8.5/10✨牛肉burger就成日见到 但净系卖羊肉burger嘅餐厅就比较小见 (唔食羊嘅朋友要留意返😳不过都仲有fish sandwiches拣嘅) 讲返个包先 同样系即叫即整 所以都一样要预返15分钟到 除咗可以拣配薯条仲有得拣薯饼 𠮶日薯饼咁啱卖晒 所以我哋拣咗幼薯条 个人比较喜欢粗薯条 美中不足系可以再咸少少🍟💖羊肉有
牛肉burger就成日见到 但净系卖羊肉burger嘅餐厅就比较小见 (唔食羊嘅朋友要留意返😳不过都仲有fish sandwiches拣嘅) 讲返个包先 同样系即叫即整 所以都一样要预返15分钟到 除咗可以拣配薯条仲有得拣薯饼 𠮶日薯饼咁啱卖晒 所以我哋拣咗幼薯条 个人比较喜欢粗薯条 美中不足系可以再咸少少🍟💖羊肉有香骚味 但中意食羊嘅我希望羊味再出啲🤤包皮烘得外脆内软 虽然应该烘耐咗少少 表皮有少少㶶咗 面包搽咗蓝莓酱 增加左甜味平衡返个汉堡 加埋半熔芝士🧀️ 好味好味!!!🥳
🍴「友」手工啤酒 YAU Craft Beer 🍻 HKD$50 8/10✨
话说原来一直以嚟都未试过手工啤🍺适逢见到香港本地牌子 就试吓佢啦!蓝色系PALE ALE发烧友 味道偏淡 花香味颇突出🪻橙色系TANGERINE IPA最佳损友 味道会再重少少 酒精成份都高0.5%😳🤣柑橘香气四溢🍊除咗手工啤酒 餐厅都有唔少酒品选择 啤酒/cocktail/highball等👈🏻
餐厅地方唔大 但胜在气氛好 happy Friday就啱晒啦❤️🔥偷偷地见到外国人厨师一边跳舞一边煎嘢 好chill😝有心理预备要行一段斜路㗎 系la vache对面!!!