2023-02-10
黎到开左无耐的The Italian club蓝色的装潢色调 高贵中带点高傲晚餐同朋友一人一个5-courses Dinner前菜 1st main 2nd main选择都多到眼花花除左多款经典意菜 仲有啲Creative Dishes首先Amuse Bouche 系三款不同月份年份的黑醋每支匙羹上有一小啖的Cheese配少少黑醋一啖入口 原来咁样食好夹Cheese的咸香沙沙口感同黑醋的酸甜On the side配自家制面包同Olive oil另外仲有Tuna Belly Tartare配海胆同Caviar够派头 前菜拣左Alba Truffle Tenderloin Tartare同French Mussels食得出生牛肉系手切 有肉质有咬口牛味浓 肉质幼嫩 店员仲即席刨上松露片之后系来自法国的Mussels 估唔到作为starter份量会咁大粒粒饱肉 用面包吸尽汤汁好正☺️我哋食完前菜已经饱左七成 好彩无贪心叫12courses..第一主菜拣左两款Pasta 红虾Rigatoni同超cheesy的Tagliatelle#Tagliatelle 望落好似好斋好干 但食落有惊喜超chee
蓝色的装潢色调 高贵中带点高傲
Medium Rare鲜嫩 无筋而肉味浓
推介#PotatoGratin Side
另外Italian salad Refresh下几好
食完咁多野最后黎个甜品Platter真系呆了眼
#Tiramisu | Blueberry #PannaCotta | Pistachio #Cannoli | #Nutella 脆脆筒 | Milk & Dark #Chocolate
5-courses set咁多野食仲包一杯#Champagne
同两杯Dessert wine🥂食到捧住个肚腩走
📍The Italian Club