2018-04-16 662 浏览
我同老公有时都会落鲤景湾海旁苏豪东一带食饭,贪环境舒服够chill,望住海旁饮返杯野,食好东西,人生一乐也。当然,价钱唔算平易近人,不过来得就预左嫁喇。泰式烧猪颈肉,肉质松化,不过要沾酱汁食,咁样味道会丰富d。由于唔系炭烧,香味差d。下次我会食返串烧,有个炉仔㷫住,又香又够热。软壳蟹火纸卷,除左包住脆卜卜嘅炸软壳蟹外,仲有蟹籽、红萝卜、青瓜、生菜同牛油果,wasabi 味沙律酱有wasabi香味但唔会呛鼻,同米纸卷非常夹,仲有少少食手卷嘅感觉。泰式炒金边粉,炒得够干身,虾仁大大只肉质爽口,除左一般炒金边粉会有嘅芽菜、菜圃、韭菜外,仲有切丝豆卜,口感、味道都相当丰富。饮埋杯mango blast,加左青瓜,好清新,咁又一个happy weekend !

泰式烧猪颈肉

软壳蟹米纸卷