2021-01-11
Gontran Cherrier 嘅牛角包系街知巷闻嘅出名,佢嘅牛角包更加曾经被「华尔街日报」誉为全巴黎最佳。因为钟意食牛角包,所以最先黎帮衬都系因为佢嘅牛角包 (呢句好废😂)。咁事实上,佢嘅牛角包都系好好食嘅,牛油同面包香并重,今次我就拣咗个杏仁牛角包,但其实呢个牛角包我觉得佢太多砂糖,略甜。而我喺GC最钟意食嘅系佢个苹果批。今次去买嘅时候,个苹果批仲要系啱啱新鲜出炉,夹落去个盘嘅时候都仲系热嘅,就算俾钱嘅人龙好长,到买咗,摆入口都仲系微温,而放入口,外壳香脆、内层松软,馅料嘅酱超有肉桂香,而个肉桂香就系每次都吸引我返黎买同食嘅原因😆🍎苹果批Apple Turnover ($34)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥐杏仁牛角包Almond Croissant ($29)⭐️⭐️⭐️...#FoodieS #Foodie尖沙咀 #尖沙咀美食 #GortranCherrier #croissant #牛角包 #🥐
牛角包更加曾经被「华尔街日报」誉为全巴黎最佳。
而我喺GC最钟意食嘅系佢个苹果批。
杏仁牛角包Almond Croissant + 苹果批Apple Turnover
原味牛角包
杏仁牛角包