2022-11-08 686 浏览
找间西厅又饮又食,想起此店,但中环湾仔分店一定挤迫, 并要预早订枱,发现将军澳有分店, 用openrice booking,又来相睇。 门面宽濶开杨,基本每个位都可外望街境,座位宽敞。 old fashion我至爱,抵饮$65,足料。先找有Pita bread的菜色,这是我最喜欢的,chipotle chicken fajita quezadilla$140, 铁板烧鸡扒加洋葱,擦出火花 ,绽放香口美味,以西餐烧鸡肉算系嫩滑,牛油果蓉就冇湾仔咁蓉绵,不同口感,洋葱红灯笼椒醋汁好开胃,酸辣椒-辣椒劲辣,! Pita bread就靱的,冇湾仔店咁香软。 Slow Roasted Pok Belly,$190慢煮烧焗猪腩,瘦肉好软腍,外观皮脆,但咬落就麻麻地脆,皮有的黐牙,有味不太咸,其实我一直认为中式烧猪好过西式烧猪,但见猪腩就喜就叫。但配苹果酱就好香富苹果味,又唔太甜,加藜麦,一的都唔硬,有嚼头,要加分!

门面宽濶开杨,基本每个位都可外望街境,座位宽敞。

old fashion我至爱,抵饮$65,足料

Pita bread就靱的,冇湾仔店咁香软。

慢煮 猪腩肉

2022-10-21