2020-07-15
兰桂坊出色印度菜黎到兰桂坊想揾间好食既印度餐厅又可以chill下,不坊试下今次介绍既Carat Fine Indian Cuisine。餐厅空间算大,坐位坐得都算舒服。而且佢有设sidewalk系餐厅左右,另外仲有个whiskey&ciger lounge~所以坐低冇耐就叫左两杯野饮。餐厅本身除左做晚市,仲会有提供埋lunch同可以包场做private party~一杯系叫Mojito。好香芒果味既一杯野~而我就叫左一杯fruit punch。🔻印式薯仔青豆炸咖哩角配甜酱味道:8/10价钱:$88第一次试用薯仔馅做既咖哩角,入面有薯仔蓉加青豆,好得意既一道菜。而且佢跟餐既两个酱好夹呢个咖哩角,好食!🔻印式烧烤五香鸡件味道:8/10价钱:$128鸡件好大件,同平时食开既炸鸡都好唔同。入面会塞左啲香料,令到食落去更加香口。🔻印式奶油汁咖哩鸡肉味道:8.5/10价钱:$128终于到左我地两个最期待既主菜,印式咖喱鸡肉~我地为左呢个主菜仲专登叫左个印度炒饭同原味烤薄饼(Tandoori Roti) 。香浓既咖哩汁配上薄饼真系好夹,劲有冲动想叫多几块黎食。而且佢个鸡肉同前菜既鸡肉煮法又唔同,比较
🔻印式薯仔青豆炸咖哩角配甜酱
价钱:$128
🔻印式奶油汁咖哩鸡肉
味道:8.5/10
价钱:$128
终于到左我地两个最期待既主菜,印式咖喱鸡肉~我地为左呢个主菜仲专登叫左个印度炒饭同原味烤薄饼(Tandoori Roti) 。香浓既咖哩汁配上薄饼真系好夹,劲有冲动想叫多几块黎食。而且佢个鸡肉同前菜既鸡肉煮法又唔同,比较嫩滑~
地址:Carat Fine Indian Cuisine (中环)
中环兰桂坊德己立街29号荣华大厦A座地下A号铺