男友上个weekend又带咗我去食好西😋 去咗兰桂坊嘅一间正宗意大利餐厅食semi-buffet,每位$488就可以食到唔少好嘢,海鲜柜仲有龙虾食😆 当中仲有现烤pizza食,非常有惊喜,另外钟意饮酒嘅朋友仔仲可以加钱free flow两粒钟添🥂✨ 冷盘/前菜冷盘同前菜嘅选择都几多,我哋试咗唔少cold cuts,而芝士都有唔少种类,夹埋一齐食正😋 前菜方面,我哋试咗芦笋、西兰花苗、松露蘑菇、无花果烧牛肉同烟熏吞拿鱼等,当中最钟意系无花果烧牛肉,配埋啲青酱原来都几夹🤤✨ 海鲜呢个buffet最正嘅系,佢嘅海鲜冻柜有龙虾食!讲真,食多几只龙虾都回返本,佢啲龙虾新鲜弹牙之余仲要几多膏吓🤩 另外,仲有冻虾、蟹钳、青口同翡翠螺食,全部都几新鲜吓!✨ 现烤薄饼呢个buffet另一卖点系:提供埋即叫即整嘅拿玻里pizza,我哋拣咗最传统嘅margherita,新鲜烤好热辣辣,饼皮非常chewy,好正宗🤤 而佢啲料好足,茄酱同芝士都好多,劲juicy!难怪系全港第二好食嘅pizza,推介😋✨ 意式海鲜浓汤 +$68另外,我哋见咁平可以加到份主菜,都嗌咗两份。男友嗌咗呢个汤,啲料劲多,基本上系多过啲汤

✨ 冷盘/前菜

✨ 海鲜

✨ 现烤薄饼

✨ 意式海鲜浓汤 +$68

另外,我哋见咁平可以加到份主菜,都嗌咗两份。男友嗌咗呢个汤,啲料劲多,基本上系多过啲汤🤣 海鲜好新鲜,特别钟意佢个虾,够晒爽口,而个汤都好浓好好饮,overall都几唔错,如果再多啲啲汤就更好🤤

✨ 香煎挪威三文鱼 +$48

而我就嗌咗煎三文鱼,但系冇谂过原来咁大份,外皮煎到好香脆,鱼肉都几嫩滑,而菠菜份量都唔少,呢个价钱真系好抵食😳

甜品及水果

虽然佢只系餐厅里面嘅buffet,但甜品同水果种类都好多,甜品食到最尾因为太饱只系食咗三款,当中最钟意佢嘅tiramisu,超幼滑,咖啡味亦好香浓!水果最钟意系西瓜,非常清甜,另外餐厅仲帮西柚同橙去埋皮,进食都方便啲!仲有雪糕俾我哋不,有士多啤梨同朱古力味,两款都唔错👍🏻