2022-09-10
平日夜晚嘅兰桂坊乐得清静,最适合慢慢叹一个悠闲浪漫晚餐🎇 呢间西班牙x日本料理餐厅环境偏暗、装修设计简约型格,情调十足,而且每款餐点都别具心思,绝对有诚意💮❝生蚝❞ | $8 / 只 | 推介品项到访时享用嘅嘅爱尔兰生蚝极级creamy!质感浓稠、鲜味突出,而且只要点选其他餐点够$200、就可以用呢个优惠价无上限享用生蚝🦪 令人有冲动嗌一打🫡❝新鲜辣味蒜虾❞ | $148 | 推介品项呢个餐点嘅灵魂所在必然系底层酱汁,以橄榄油以及原粒、煮到软稔嘅蒜头制成🧄 辣味带后劲,作为tapas嘅佢令人开胃之余又更期待主菜🧼❝复古蕃茄布拉塔芝士红菜头沙律❞ | $158Burrata cheese绝对系我最喜爱芝士类别top 3🧀 而且份量都好大方、几乎每一啖沙律菜都可以有芝士伴随~ 成个沙律嘅分量大到三至四人share都唔过分!🥗❝牛肝羊肚野菌烩西班牙饭❞ | $268 | 推介品项比起一般偏干身、有饭焦嘅paella我觉得佢更加似risotto,米饭粒有咬口而湿润,而且呢一个口味的而且确够晒特别🍄 食落感觉每种食材味道都平衡得啱啱好🧘🏻♀️❝山吹GOLD熟成古酒配自家制烧汁肉丸❞ | $408
❝生蚝❞ | $8 / 只 | 推介品项
❝新鲜辣味蒜虾❞ | $148 | 推介品项
❝复古蕃茄布拉塔芝士红菜头沙律❞ | $158
❝牛肝羊肚野菌烩西班牙饭❞ | $268 | 推介品项
❝山吹GOLD熟成古酒配自家制烧汁肉丸❞ | $408
Staff表示呢款肉丸同酒系perfect match!🍶 第一次试依款熟成古酒,staff话佢系似梅酒嘅清酒,我反而觉得系似whiskey嘅清酒HAHAHA🥃
❝巴斯克焦香芝士蛋糕❞ | $58 | 推介品项
只能够话好食过好多cafe嘅出品!🍰 虽然唔系我最钟意嘅流心质地、但系蛋糕整体都好湿润,而且蛋香比起一般极为浓郁,忍唔住一啖有一啖食唔停口🎷
𓂃𓈒 𓂂𓏸 Desire Restaurant and Bar 𓏸𓂂𓈒𓂃
中环兰桂坊15-16号协兴大厦6楼
抵食指数 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖环境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
用餐体验 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
推荐程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
适合场景 | 约会、二人 / 四人或以下 / 四人或以上聚餐