2025-01-20
行完大館,已經差唔多11點,夠鐘可以去埋隔離嘅蘭桂坊獵食🤭沿途唔少人勾搭我哋入店,最後成功被引誘到一間泰式菜館🇹🇭 嗰度外表就好似平常嘅酒吧,但係竟然係一間已經開咗廿幾年嘅泰式餐廳菜式種類豐富,小食、沙律、串燒、湯鍋、咖喱、炒粉麵、湯河、甜品,講得出嘅泰菜都有價格相對親民,最岩邊食邊飲酒🍹🍸🍺📌泰式豬頸肉滿滿一碟,性價比頗高經過燒製嘅豬頸肉外表焦香,內裡肉質保持多汁、爽口彈牙,調味剛好,唔會過咸但又惹味,當作送酒小食一流👍🏻如果想增加多啲泰式風味,可以蘸點隨碟附上嘅酸辣醬汁,酸酸辣辣嘅味道增加左菜式層次感📌Desert breeze沙漠的風Orange and cranberry juice mixedwith lime juice 成杯漸變粉紅色🩷,好有少女感🥰 入口酸酸甜甜,又帶有清新嘅青檸後勁好解渴,又解膩📌Ginger bear薑啤無酒精嘅薑汁汽水,入口初時略帶好微嘅辛辣刺激,細心品嘗就有淡淡甜味,而薑味則繼續係口腔盤旋📍GOOD LUCK LKF中環榮華里16號榮華大廈B座地舖 @goodlucklkf#GOODLUCKLKF #goodlucklkf #thainoodle
價格相對親民,最岩邊食邊飲酒🍹🍸🍺
📌泰式豬頸肉
滿滿一碟,性價比頗高
📌Desert breeze沙漠的風
成杯漸變粉紅色🩷,好有少女感🥰
入口酸酸甜甜,又帶有清新嘅青檸後勁
好解渴,又解膩
📌Ginger bear薑啤
📍GOOD LUCK LKF
中環榮華里16號榮華大廈B座地舖
@goodlucklkf
#GOODLUCKLKF #goodlucklkf #thainoodles #thaifood #goodluck #lucky #lankwaifong #lkf #酒吧餐廳 #西餐 #香港西餐 #蘭桂坊 #中環美食 #香港探店 #打卡酒吧 #香港旅游攻略 #香港旅游 #香港夜繽紛