5天前
平时去兰桂坊多数都系去饮嘢,听朋友介绍原来呢度有间泰国菜都唔错,所以就去试吓先,呢度环境布置都几有泰式风情,突然间响闹市有呢间隐蔽小店都几就脚,可以食完嘢先去饮嘢,或者呢到都系bar restaurant,想感受兰桂坊嘅气氛,但系又唔想落Club可以响度饮吓嘢倾吓偈食吓嘢先黎饮个Fresh Coconut $136/2, 我觉得食泰菜系必点嘅,清凉又甜嘅椰汁真系帮手开晒个胃,再嚟一Papaya Salad $88, 份量好足,味道有点浓,所以点解一定要饮椰青小食拣咗Spring rolls 4pcs $88 春卷即刻咋热辣辣好好味,够晒脆口,值得叫,如果饮酒嘅做佐酒小食更加啱Main 拣左烤鱼Steamed Mullet on Stove $248同埋Thai Fried Rice $88, 烤鱼都几大条,仲有火帮你㷫住食,啖啖肉好味,汤汁唔好嘥,可以捞饭食,够晒泰式风味下次去饮嘢之前都可以过嚟医下肚先
下次去饮嘢之前都可以过嚟医下肚先