餐厅: Kyoto Joe
资讯:

2023-12-11 59 浏览
表姐系澳洲返黎探亲😚咁耐无见,做表妹嘅我梗系要揾间靓餐厅孝敬佢啦😛位于中环兰桂坊高层23楼嘅Kyoto Joe可以睇到维港嘅靓景色❣️餐厅装修日式得黎好型格!我同表姐一人叫咗一Set尝味盛宴✨味付三品有酸酸甜甜好开胃嘅鱼子酱腌青瓜🥒口感非常丰富嘅火炙和牛片配莲藕卷🤓好味到想食多几嚿熟三文鱼芝士茄子🤩炸松叶蟹棒沙律有鲜甜又蟹味浓郁嘅炸松叶蟹棒🤤除咗有新鲜嘅沙律菜之外仲有紫薯、哈密瓜同青瓜等等🫶刺身、寿司盛合肥美过我系日本食嘅拖罗寿司 肉质柔软火炙左口鱼寿司 刺身方面有鱼肉细致嘅油甘鱼、甘甜嘅带子、香滑嘅牡丹虾❤️龙虾汤矶煮鲍鱼鲍鱼炆煮到软腍,一咬就咬得开😚浓郁嘅龙虾汤令到鲍鱼更有鲜味🤤四式天妇罗好味嘅天妇罗连啲炸粉浆都会追住黎食🥰呢四款天妇罗都超好味,当中有Juicy又大件嘅舞茸、啖啖蟹肉嘅蟹钳、爽口弹牙天妇罗虾、软绵嘅鳗鱼!金目鲷立鳞烧鱼鳞片烧到薯片咁脆,金目鲷肉质嫩滑,口感外脆内软😍点埋特制嘅黑松露柚子酱一齐食更加惹味!宫崎A4和牛陶板烧自行烧嘅和牛粒可以自己决定要几成熟😆每边都烧咗几十秒就食得,五成熟嘅和牛粒接近入口即溶🥰肥美又多肉汁,果然系宫崎A4和牛💕荞麦汤面用甜甜地嘅鲣鱼昆布汤煮
表姐系澳洲返黎探亲😚
咁耐无见,做表妹嘅我梗系要揾间靓餐厅孝敬佢啦😛

餐厅装修日式得黎好型格!

我同表姐一人叫咗一Set尝味盛宴✨

味付三品

有酸酸甜甜好开胃嘅鱼子酱腌青瓜🥒
口感非常丰富嘅火炙和牛片配莲藕卷🤓
好味到想食多几嚿熟三文鱼芝士茄子🤩

炸松叶蟹棒沙律

有鲜甜又蟹味浓郁嘅炸松叶蟹棒🤤
除咗有新鲜嘅沙律菜之外
仲有紫薯、哈密瓜同青瓜等等🫶

刺身寿司盛合

肥美过我系日本食嘅拖罗寿司
肉质柔软火炙左口鱼寿司
刺身方面有鱼肉细致嘅油甘鱼、甘甜嘅带子、香滑嘅牡丹虾❤️

龙虾汤矶煮鲍鱼

鲍鱼炆煮到软腍,一咬就咬得开😚
浓郁嘅龙虾汤令到鲍鱼更有鲜味🤤

四式天妇罗

好味嘅天妇罗连啲炸粉浆都会追住黎食🥰
呢四款天妇罗都超好味,当中有Juicy又大件嘅舞茸、
啖啖蟹肉嘅蟹钳、爽口弹牙天妇罗虾、软绵嘅鳗鱼!

金目鲷立鳞烧

鱼鳞片烧到薯片咁脆,金目鲷肉质嫩滑,口感外脆内软😍
点埋特制嘅黑松露柚子酱一齐食更加惹味!

宫崎A4和牛陶板烧

自行烧嘅和牛粒可以自己决定要几成熟😆
每边都烧咗几十秒就食得,五成熟嘅和牛粒接近入口即溶🥰
肥美又多肉汁,果然系宫崎A4和牛💕

荞麦汤面

用甜甜地嘅鲣鱼昆布汤煮食荞麦面,有阵阵小麦香!

甜品竟然系日式芝士蛋糕😍

芝士味浓郁,口感绵滑,食落好似我最爱嘅半熟芝士蛋糕!

Kyoto Joe (中环)
中环兰桂坊德己立街30-36号加州大厦23楼
  • 味付三品