2019-06-05
兰桂坊除左有好多酒吧之外,原来有一间泰菜馆几好食家呙。Cafe Siam原来系米芝莲推荐嘅食府之一,一定系质素嘅保证。餐牌上有好多款菜式选择,当然平时食开嘅菠萝炒饭、芒果糯米饭都一定有啦。饮品我地分别叫左strawberry sensation同埋fruit smoothies。两杯个卖相虽然好似,但味道系不同。strawberry sensation士多啤梨味好重,好好味。而fruit smoothies就香蕉味多dd。叫左碟Pad Thai,呢度用蛋包住d金边粉,食落多d层次。另外,金边粉味道十足,好醒胃,食唔停口。招牌炒大虾都好值得大家叫,因为炒出黎非常香,虾肉炒完亦然好嫩滑,熟度刚刚好,非常好食。甜品点小得芒果糯米饭呀,椰汁配上糯米饭同红米,系一个非常好嘅配搭。