2010-04-24
前几日朋友生日,一早谂住O系兰桂芳揾间餐厅食饭庆祝,,然之后o系附近饮野,个friend 想揾间静D既餐厅,上网揾到呢间格局似私房菜嘅地方。d食评都几好,就黎试下~~我哋一行5个人, 连dessert 都叫左6样野~~~首先黎左个汤,黑松露cream soup:呢款汤我劲期待,最后亦都无失望,黑松露味道好浓呀!而且唔贵,$58!! 爱黑松露人士士必试~~~$118 鹅肝配野菇田螺糕:未听过田螺糕呢样嘢,以为系咩,原来质地类似薯蓉,配埋鹅肝, 食落好creamy~~都唔错~~主菜叫左2个意炒同牛扒, 其中个海鲜意粉linguini:份量都几算多,上枱见意粉上面铺晒海鲜,味道ok,都唔太特别~~另外个白汁蚬肉意粉︰味道就普通d~~不过份量都算足~而另一个主菜都算几有惊喜,炭烧牛柳︰成日觉得系香港,以百几二百蚊嚟讲,好少食到好食牛扒,但呢度的确唔错,咬落好juicy,以百几蚊黎讲吞算系好高质素!! 甜品就叫咗两样,$58 朱古力mocha红豆软心蛋糕:呢个超浓朱古力味!!!一切开见到d朱古力流出嚟劲正!配埋雪糕~~冰火感觉~~~$68 苹果tart︰本身我麻麻,因为d fd要叫~~苹果一片片
我哋一行5个人, 连dessert 都叫左6样野~~~
另外个白汁蚬肉意粉︰味道就普通d~~不过份量都算足~
$68 苹果tart︰本身我麻麻,因为d fd要叫~~苹果一片片劲多铺系面,口感好好,而且甜刚刚好~~算系惊喜作啦!
埋单大概六百蚊度~~围开每人百松d~呢区嚟讲算系咁啦~~而且见佢lunch set 都系80几蚊,下次可以出粮之后去食啦~~^^
(位置就系兰桂坊ben & jerry楼上~~都几方便)