👩🏻‍🤝‍👨🏼前几日同男友去中环食晚餐,我地㨂左兰桂坊一间意式小餐馆🇮🇹 ,店员好友善咁邀请我地入座。餐馆以墨绿色为主轴,里面有霓虹灯打卡📸。食物逐样上菜,每道菜都可以热辣辣咁摆入口,食得好舒适💁🏻‍♀️⋆ ⋆ ⋆ Caprese Salad 🥗 ($68)沙律系芝士同蕃茄配搭,系意大利既传统沙律,香港少见。🧀芝士质感略带厚重,稍微用黑椒调味,再配上厚身既蕃茄,清新同厚重配搭刚好,食落几开胃💚⋆ ⋆ ⋆ Boscaiola Pizza 🍕 ($128)重点‼️餐馆主打手工pizza,所以一定要试下😋 手工pizza即叫即做,上枱时热辣辣,拎起一块见到少少芝士拉丝🤩,上面有软熟既火腿,以蘑菇点缀,咬落有好juicy既蕃茄酱汁🍅,不时仲会食到蒜味。批边较厚身,略带烟韧,味道好香,系好饱都仍然想大啖食哂个批边🥳⋆ ⋆ ⋆ Pomarola Pasta 🍝 ($98)意粉既质感好特别,唔系一般意粉,有点似港式车仔面既油面,较粗身,每条面都可以挂到酱汁,口感唔错👍🏻。用新鲜既蕃茄做蕃茄酱汁,食到好多蕃茄粒粒,简单加上黑椒调味,Juicy 又好食😋⋆ ⋆ ⋆ Gelato 🍨 ($38)我地㨂左朱古力

⋆ ⋆ ⋆ Caprese Salad 🥗 ($68)

⋆ ⋆ ⋆ Pomarola Pasta 🍝 ($98)

⋆ ⋆ ⋆ Gelato 🍨 ($38)
我地㨂左朱古力同椰子同雪糕🥥,朱古力味香浓甜度刚好;椰子味好突出,而且啖啖都有椰子肉🤩