2022-09-27 18 浏览
今日朋友带我去中环做咗个身体按摩同刮痧,完咗行去附近嘅兰桂坊,揾间酒吧摸吓杯底。一入到去,餐厅环境宽阔,而且靠墙边的水缸特别吸引到我😍里面竟然有鲨鱼游嚟游去!影咗一两相之后再坐低切下餐牌,比想像中有更多更多嘅选择。小食方面香炸鱿鱼及小鳀鱼配柠檬蛋黄酱非常出色,食到舔舔脷😋😋金黄松脆得来,又够干身,一啲油腻感都冇。配搭埋松露薯蓉,真系好美味!薯蓉绵密,松露嘅味道都几出,可以中和炸物的油腻感。主食方面就叫咗一份烤乳猪,味道质素可以媲美大餐厅,一客三大件,肉质好软又有肉汁,仲要个皮脆卜卜添架,系文姐今次嘅极度推介。甜品方面,叫咗一个巴斯克芝士蛋糕配上白酒,摸吓杯底同朋友倾吓计。芝士蛋糕有好香嘅蛋香,吉落去都几实,一个蛋糕两个人分享刚刚好!