2012-03-20 17 浏览
礼拜六的兰桂,尚算宁静,要揾间唔系俾人饮酒的食肆好似好难。一路荡,见到还未够钟开店的食肆,要不就是那间有很长龙的日本店,。。。oh what's this?!! Mr Taco Truck?! 好吸引的门面,超钟意入面橙色设计,二话不说就坐低咗[当然望过价钱,俾得起!] 未入Mr Taco Truck前,除咗出trip外,实在未喺香港食过墨西哥菜。对住个餐单有点发呆,就由服务员帮手,点左D野食先来个super nacho,即系杂锦脆脆,好似平日买一包包零食ge tortilla chips,加咗好多野,如:豆蓉,粒粒,酸忌廉,又脆又软,与此同时,杯酸酸味味GE热洛神花茶就到;好醒胃;朋友就要咗杯肉桂米浆,有点像豆浆。跟住就有热腾腾的夹饼[taco],好出名的mexican food,d肉好味,唔会太干,入面有d洋葱粒,酱料。服务员仲好窝心咁提你"趁热食"。呢d就系小店ge温馨芝士鸡肉卷,软绵绵的鸡肉加上香浓芝士,真系好正! 食到呢个时候其实已经好饱,最后都lam埋d汁。一路食一路见到餐厅的装饰,如:仙人掌,墨西哥帽等,觉得有D似喺墨西哥。。。所以临走都讲左句gracias[西班牙语,
左系米浆,右系热洛神花茶, 我钟意酸洛神花茶
真系好好味,芝士卷^^
lovely deco!!
crispy and yummy super nachos!

对住个餐单有点发呆,就由服务员帮手,点左D野食

与此同时,杯酸酸味味GE热洛神花茶就到;好醒胃
;朋友就要咗杯肉桂米浆,有点像豆浆。

芝士鸡肉卷[swiss enchilada with chicken],软绵绵的鸡肉加上香浓芝士,真系好正! 食到呢个时候其实已经好饱,最后都lam埋d汁。

一路食一路见到餐厅的装饰,如:仙人掌,墨西哥帽等,觉得有D似喺墨西哥。。。所以临走都讲左句gracias[西班牙语,多谢!]
(2个人食咗$100 多D)

要俾bonus, 因为佢个厕斦好干净!!
*漏咗taco 夹饼冇影相!!
题外话/补充资料: 之后search 番呢间店,知道佢地摆咗个创业奖, wa, ......如果佢有得食埋仙人掌就好LA
2012-03-10
lovely deco!!
真系好好味,芝士卷^^
左系米浆,右系热洛神花茶, 我钟意酸洛神花茶