2016-02-22 1742 浏览
今日中午阿妈话佢系中兰芳园附近买野,叫我有时间就过去同佢食午饭,妈咪叫到,边敢唔听啊,所以都系赶过去同佢食饭,食完顺便可以系呢边办事,兰芳园老店系好有历史嘅一间店,所以环境一般,都系比较怀旧,但老字号通常都会有几个出品可以嘅菜色。奶油猪仔包,两边都煎得有D硬,好脆,涂上炼奶,炼奶嘅香味再加脆脆嘅口感,唔错。菠萝包,酥皮做得好好食,大块大块咁的,食果时唔会掉得周团都系,包身做得好软,又香又软绵绵,都几好食。以前系呢度食嘅猪扒包都好好食,但今次卖相就已经失色喇,味道感觉比以前嘅要差左,唔知系咪个师傅今日心情唔好,整到个猪扒咁样。奶茶就一定要试下喇,我最中意呢度嘅奶茶,口感好香滑,茶味又浓,适度适中,连蔡澜都赞呢度嘅奶茶好,所以过嚟嘅朋友仔一定要试呢个。
2016-01-19