2024-01-11
今日妈咪生日,乖乖女既我紧系要请妈咪食大餐,嚟咗呢间专食蒸气海鲜嘅。我哋今日四个人,食长脚蟹嘅四人餐,见到啲海鲜都系好新鲜!!👅阿拉斯加长脚蟹👅长脚蟹系呢个餐嘅重点,蟹好大只,店员会帮我哋剪开晒啲手手脚脚,好方便咁样去食!蟹肉好鲜甜,肉质好结实,唔驶点任何酱汁,食到蟹既鲜味原味!👄西班牙新鲜蓝青口&原只韩国鲍鱼👄想讲𠮶个海鲜蒸锅嘅西班牙新鲜蓝青口🐚,味道真系绝妙得嚟又唔会太重。新鲜嘅蓝青口入口就感觉到海水嘅清甜,肉质弹牙幼滑,同丰富嘅蒸锅汤汁完美结合,充满海洋嘅鲜美气息,咁嘅美味系用语言都讲唔尽嘅。再嚟讲讲原只韩国鲍鱼🐚,呢个就更加咁特别喇。鲍鱼嘅质感由里到外都一致,嫩滑之中带有咬口,啖啖肉令人品味回味无穷。蒸锅里面嘅香气令人食指大动,每一啖嚼落微微韩国鲍鱼嘅鲜味,都能够清晰感受到海鲜嘅独特滋味。而家讲起鲜咁怕少嘅,但瞓喺底𠮶啲蒸出嚟嘅肉汁同汤,在浓郁之余更有着一种独特嘅淡淡甜味,真系食得出嚟用料实在🍲。海鲜爱好者千祈唔好错过,无论系卖相定系味道,西班牙新鲜蓝青口加上原只韩国鲍鱼嘅海鲜蒸锅,真系一试难忘,总之就系好食到停唔到口啦!🦷日式京葱酱油配本地鸡🦷本地鸡大大嚿,鸡味好浓郁,亦都吸
本地鸡大大嚿,鸡味好浓郁,亦都吸收到啲酱油嘅味道,肉质又嫩,系好食既鸡肉!
依个系吸收晒蟹嘅精华嘅一个乌冬,亦都好香蟹膏味,味道口感都一流!
秋葵、粟米仔、杂菇,全部都系日本直送嘅野菜,非常新鲜,好清新!