2018-02-02
放工同朋友想食韩国菜,于是决定试一试呢间喺公司附近嘅餐厅,如果好食,可能会成日嚟嫁点咗3道菜,1款饮品同甜品。点解叫咗5样嘢有6张相?睇埋落去你就知第1道嚟嘅系芝士果醋酱烤鸡,卖相冇乜特别,谂住都系果啲嘢啦,点知食落有惊喜!上咗枱会有店员加热芝士,然后将啲芝士蛋逐件鸡卷上去,可以当表演睇埋。而味道方面我会俾4.5星,因为相当接近韩国地道嘅味道,而且价钱相当平,值得推介点知......第2道嚟嘅系部队锅,但因为个流心芝士黑豚嚟咗,所以先食咗后者。个黑豚就认真普通,一切落去虽然好多芝士流出嚟,一定满足到一班芝士控,但同时一切就皮肉分离,靠啲芝士痴住,卖相扣哂分,而味道都系一般,炸猪扒好难整得唔好食挂?好,讲番个部队锅。料系多嘅,满满一锅见到都几开心,应该食完都几饱。点解系应该?因为我冇食啰。点解冇食?因为唔干净换咗其他嘢啰叫店员收起部队锅后,换咗卡邦尼年糕,点知又系另一个失望。心谂卡邦尼都好难唔稳阵挂,点知...... 而最大镬嘅系咩呀?佢竟然冇咗只蛋呀!卡邦尼冇咗只蛋究竟系卡邦尼定白汁呀?饮品同甜品方面,都只系中规中矩。个人口味不嬲偏重,唔怕甜,同行朋友事前怕饮品太甜所以最初冇叫,但食食
饮品同甜品方面,都只系中规中矩。个人口味不嬲偏重,唔怕甜,同行朋友事前怕饮品太甜所以最初冇叫,但食食下口渴都系叫咗壶嚟饮,我自己就觉得冇乜味,竟然连朋友都系咁觉得,证明佢都真系冇乜味。个牛奶布甸都差唔多,有少少奶味,但都系偏淡啰,唔推介
服务又系一般,当日系去食晚饭,食到九点半左右,餐厅明显较大咗冷气准备送客,果阵可能系last order,但冇人问过我地仲有冇嘢加,可能系因为忙住吹水玩电话或换衫换鞋等收工,所以最后连水都系自己斟
总结呢餐,一开波摆大咗个头,食咗个拍得住韩国地道风味嘅芝士果醋酱烤鸡,令我对其他嘢都几大期望,点知反差太大。所以我谂短时间内都未必会再去,过一排睇下其他人食评如何再作决定