做咗吃货都好几年, 我可以话畀大家听嘅忠告系,靓嘅食物多数唔好食,又未必会话佢系好难食,但系一般嚟讲正正常常嘅食物味道往往胜过华丽夸张嘅美食。但系我从来都冇讲过,凡事唔会有例外😂. 呢间云石小姐主打嘅系云石纹蛋糕,佢由小店搬到落尖沙咀街舖,呢件事其实对一个生意人嚟讲系相当鼓舞。另一方面又会担心租金会唔会太贵影响生意,不过呢啲都唔到我哋控制🙈我哋负责嘅只需要系食,以示支持。记得之前朋友生日食过一次,欣赏佢唔单止样靓,味道仲唔差。今日决定嚟买一个,再返屋企同妈妈庆祝生日。我拣咗嘅系✨金莎朱古力味($420) size四吋左右,足够一家人一次食晒,唔使留过夜。 卖相大家都睇到黑白纹设计,简约又不失时尚.讲下佢味道方面,云石纹嘅部分系棉花糖,督落去其实好q弹,但又唔黐手,一个感觉几新奇唔知佢哋点样整出嚟㗎呢?整体嚟讲个蛋糕唔算系劲甜,入边系朱古力味海绵蛋糕,略嫌朱古力味唔够浓,但系入面嘅金莎朱古力流心馅系好精彩。如果你系朱古力控,你直情会想用匙羹一啖一啖咁食外面嘅cream唔会好肥腻,因为佢份量唔算好多,松软嘅海绵蛋糕、浓郁嘅朱古力流心、Q弹嘅棉花糖结合一齐,呢个感觉其实好特别,而且唔系虚有其

唔知佢哋点样整出嚟㗎呢?
外面嘅cream唔会好肥腻,因为佢份量唔算好多,松软嘅海绵蛋糕、浓郁嘅朱古力流心、Q弹嘅棉花糖结合一齐,呢个感觉其实好特别,而且唔系虚有其表。
除咗呢个蛋糕,当日去到其实好多人都系上网订完就去铺头攞蛋糕, 但系上网订完之后,我又唔系好记得佢有乜嘢其他味道。如果店舖有一个可以order list咁样畀客人去睇,个感觉会更加好。
2018-12-04