上次同 FD 食过一间伏伏既派对餐厅,今次佢话带我去食间好野补偿一下 XD 呢间叫虾栈,一入门口已经有一个好大即虾缸,晚饭时间好多人,好在有订台。行入去已经闻到好香既奶油虾味 ! 我地四个人,当然系叫完互 share la ~ 上菜果然冇令我失望特别好味有几个: 奶油虾,醉鸡,冰菜,辣酒花螺。由醉鸡开始讲起, 鸡有鸡味,嗯... 实在太行 !哈,咁我讲多  D 啦:型状佢系鸡肉同鸡皮分开处理,花雕和酱油的味道较得刚刚好而入味,唔会太咸或太浓作为头盘真系好开胃下,而且肉质嫩滑,鲜!辣酒煮花螺,一上台已经一阵阵酒香味扑埋来,好多餐厅呢味好易煮到好咸,但呢度唔会,一样食得到螺的鲜味。汁唔会太浓,但又唔会水汪汪,刚刚挂到系螺肉上 跟住呢个叫奶油虾,我可以用终极邪恶咁毒 来形容佢。佢个汁我分唔清系芝士定系 cream ,好 creamy ,好滑,好香,好甜 !!!!食过虾之后,最最最邪恶系 D 汁同洋葱会令你难舍难离,我叫多左个白饭去捞汁,正到晕 ! 一定要叫 !冰菜呢个好特别,唔知几时兴起冰菜呢样野,因为佢表面有层似冰质地,加上佢雪冻左 ! 冰鲜清甜而爽口。佢个柚子汁好 fresh ! 最后,

特别好味有几个: 奶油虾,醉鸡,冰菜,辣酒花螺。
作为头盘真系好开胃下,而且肉质嫩滑,鲜!
花雕醉鸡
汁唔会太浓,但又唔会水汪汪,刚刚挂到系螺肉上
辣酒煮花螺
奶油虾
佢个柚子汁好 fresh !
柚子汁冰菜
最后,再加上一个水蜜桃雪芭作结,可以话系完满的一餐 !
带住阵阵水蜜桃香离开呢度,再上朋友屋企玩喵  ,所有压力都冇晒 !
水蜜桃雪芭

呢间虾栈我高度推介 ! 睇相佬厄你十年八年,呢间唔去真系走宝 !  XDDD
2018-03-22
花雕醉鸡