2011-05-25 97 浏览
上星期五同同事出左去食饭,同事提议去德福的piago入面既美食广场食,于是就行过去啦,原来都有几多选择架㖞,见到呢间食蛋包饭好似好吸引咁呀,同事话上次食过都好味的,于是我地就系度食啦.我地分别叫左鸡扒蛋包饭套餐,有一碗忌廉汤及另外可有一杯饮品,41元都ok呀,同事则叫左芝士焗吉列猪扒饭,都系跟餐,佢果份要43元.我地揾位坐,好彩都未多人,等左唔系好耐就可以攞啦,我的那份攞先,卖相真的好吸引及好靓呀.上面好多蕃茄酱,蕃茄酱好酸的,同埋好多蕃茄肉系入面,好味呀,鸡扒都好淋身,好香,加埋d蕃茄酱配合得几好,个蛋包饭都好大份的,好多饭,鸡蛋煎到薄薄一片,包住d炒饭,好饱忌廉汤味道都几好,不过就有些忌廉未完全溶入汤中.同事的芝士焗吉列猪扒饭,焗到过左火啦,面层既饭都干晒,睇到系好干身,同埋d芝士都焗到冇晒汁.同事说太干,连块猪扒都缩晒水.所以味道麻麻,

忌廉汤味道都几好,不过就有些忌廉未完全溶入汤中.

2011-05-20