2022-06-27
太古城有Banchan & Cook, 环境开扬几阔落!menu野食不错几吸引,蕃茜海鲜蛋包饭, 有大虾,鱿鱼,青口 bb, 蕃茜酱汁做基调,带点香草清新感觉!虾大只烤得几香口够爽弹,青口 bb几鲜味,配上蕃茜汁更突出味蕾感觉。蛋包饭做得几好唔会太熟太干!内层仍然嫩嫩半溶状态,蛋香几正。烤鸡卡邦尼年糕,味道相当creamy, 卡邦尼既忌廉奶油香好到位,又唔会太腻,酱汁包住年糕, 烟烟靭靭好有咬口几好食,烤鸡好香,keep到弹性质地!啖啖肉又多肉汁。韩式猪手沙律, 肥瘦到均称!肉与样之间层胶质几正,而且经已调好味,配上下层既沙律菜,中和过多肉既油腻感。韩式炸鸡。清爽蕃茜汁作调,清爽感十足,唔会炸到太多油,一啖一口几好肉!蕃茜汁几香,完全减腻。不错!韩式杂莓牛角包窝夫,窝夫带有几香既肉桂味, 味道又唔会太甜,而质地带有一份烟韧感觉! 还有士多啤梨,蓝莓更增健康感。清新香橙绿茶沙冰,几新颖既配搭!微甜几重绿茶香,又唔会有太苦涩味,冰凉透心。