2021-11-05 454 浏览
一路都有听过依间餐厅系有个艺人开,而且仲几好食。今日咁岩行开旺角就黎到通菜街试下有咩咁特别。夜晚食饭时间都要等位,等候时间都唔算好耐,等左大约十分钟就入得。铺头入面装修简单,但坐得都算舒服唔会好逼。我地就叫左佢地两样好多人推介既野,忌廉汁自家制腌肉及日本生鸡蛋配手制阔面同埋焦糖脆脆蛋糕。一上枱就见到阔面上面有一只日本生鸡蛋,需要自己捞匀佢,捞既时候已经闻到好香。食左第一啖,已经觉得佢个蛋香味超正,配埋佢自家制腌肉,又香又好味。而且佢个阔面好弹牙,值得一赞! 唔使5分钟已经秒杀左个阔面,男士们食完可能会唔够饱。跟住就再试埋焦糖脆脆蛋糕,依个都系非常有惊喜,食落好软,唔会太甜,加埋个脆脆,真系可以食极唔停。成餐饭味道冇得顶,价钱又唔算贵,不过份量方面就略嫌唔太够,钟意食手工意粉既话应该要去试下!

忌廉汁自家制腌肉及日本生鸡蛋配手制阔面

焦糖脆脆蛋糕