2011-12-29 81 浏览
一直都钟意食牛油皮蛋挞多过酥皮,当中要选美味足料的,莫过于超群! 点解我咁讲,因为超群D蛋挞真系一D都冇欺场!途经呢间分店,刚好撞正热辣辣新鲜出炉,够晒香喷喷,远远都闻到,搅到我都忍唔住要买黎食!普通那种$28有6个,流沙奶皇馅则$6.5一个!喺超群买有个体贴之处,就系店员会将D蛋挞分别两个两个用透气透明盒装住,唔会迫埋落一个纸盒/就咁用胶袋装,咁就唔怕D皮会碎,或D蛋挞互相碰撞整烂变型啦! 味道方面:普通版蛋挞层牛油皮够厚够松化,仲好香口添!D蛋浆好嫩滑,好似食炖蛋咁! 尤其系热烘烘时候食,无论系茶点或宵夜,都系咁好味! 至于流沙奶皇蛋挞:上有杏片,D奶皇用麻糬包住置于中央,烟韧得黎D奶皇又香软滑溜,份量都够多而唔系小小一pat就算!整体黎讲口感丰富特别,简直系普通版蛋挞嘅升华呀!
每两个用透气透明盒装住,唔怕D皮会碎同埋互相碰撞整烂变型!

尤其系热烘烘时候食,无论系茶点或宵夜,都系咁好味!

牛油皮够厚够松化,D蛋浆好嫩滑!
流沙奶皇馅
上有杏片,D奶皇用麻糬包住置于中央
2011-12-06
外卖自取
$22.2 (其他)
每两个用透气透明盒装住,唔怕D皮会碎同埋互相碰撞整烂变型!
牛油皮够厚够松化,D蛋浆好嫩滑!
流沙奶皇馅
上有杏片,D奶皇用麻糬包住置于中央