2023-03-13
去将军澳迪卡侬行到攰想食啲嘢,就入咗呢间茶餐厅喇🇺🇸美式杂扒 $93 有牛扒、鸡扒、猪扒、厨师肠同埋烟肉,全部都系肉,满满嘅蛋白质,系所有肉食者嘅至爱,鸡扒表面外脆内软,鸡肉会唔会好干,好嫩好滑,十分Juicy,牛扒猪扒不过不失,食落唔会韧,铁板餐去选择薯菜、意粉或者饭,今次我拣咗薯菜,由原块薯仔拎去炸,好好味啊🐮法式黑椒牛柳 $103 八安士嘅牛柳,有两块,份量都几多,牛柳好嫩好Juicy,同杂扒嘅牛扒比,截然不同,系高级嘅享受🥣加配餐汤牛油猪仔 +$12 铁板餐可以加钱配餐汤同埋牛油猪仔包,餐汤可以选择中汤或者罗宋汤,今次拣左罗宋汤,系好好味嘅茶餐厅罗宋汤,好浓郁嘅味道,配上随餐嘅猪仔包,一小块嘅猪仔包沾上罗宋汤,好味道🥚蛋挞 $8 见到有新鲜出炉嘅蛋挞,当然唔可以放过,热辣辣咁放入口,牛奶皮香脆美味,蛋浆唔会好甜,恰到好处,一啖蛋挞一啖奶茶,十分写意