讲起蛋挞🥧好多人都会介绍长沙湾嘅金园茶餐厅,好钟意食蛋挞嘅C先生当然话要去试吓啦~去到见到好多人系门口排队等出炉,我哋又未食正餐,就拣咗堂食,可以食住正餐🍽等蛋挞出炉♨️🍖鸡翼薯条🍟$35去茶餐厅我一定会食鸡翼薯条🍟但呢度嘅鸡翼薯条竟然炸得唔够脆😰令我好失望🙈🐷黑椒干炒猪扒意粉🍝$49本身我系食鸡翼薯条🍟但系炸得唔够脆唔太好食就同C先生交换左🤣呢个炒意粉好食好多,够镬气够味♨️猪扒有2大块🥩肉质算柔软,炸粉够薄,不过外皮都系唔脆🤣🥧蛋挞🥧$8有睇我蛋挞片嘅话,都知我钟意食酥皮🥧同时对酥皮嘅要求亦会特别高🙈佢嘅酥皮比平时面包舖嘅酥皮蛋挞多好多层,的确比较有层次,但系我钟意口感系烘㶶少少,脆口果种,所以我就觉得挞皮一般,不过C先生就觉得好好食🤣至于蛋浆系多嘅,蛋亦够香够滑。整体黎讲要排队未必会再食🤣*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_cheungshawan🫶🏻#kd_food_长沙湾#长沙湾美食 #长沙湾打卡 #长沙湾餐厅

🍖鸡翼薯条🍟$35

🐷黑椒干炒猪扒意粉🍝$49