餐厅: 金華冰廳
资讯:

2010-12-22 104 浏览
下午茶时间黎到,真系超级多人!等外卖的人排晒队,店入面都坐满人。不过好彩无人等位,岩岩好就有两个位,搭台都系一定架啦,其实呢种气氛都几特别!我同男朋友两个人,叫左两个菠萝油、一个蛋挞同一杯热奶茶。本来想叫鸡翼蛋挞下午茶餐,不过唔想食太饱,下次有机会再试。蛋挞($4):好好食!我平时唔食酥皮蛋挞,但都觉得好好食。个皮好酥但又唔会漏,上台时亦热热地,所以好好食。菠萝油($6):几好食,但比蛋挞逊色,亦唔系特别好食。可能因为新鲜出炉,包上层皮好脆,唔似有些层皮淋既。食到有少少柠檬味,系因为牛油?不过因为个包热,牛油溶得好快,我钟意食牛油一半溶一半唔溶的菠萝油热奶茶($12):唔系特别好饮,个人认为有点怪,可能都系饮惯西式的奶茶。价钱唔平,蛋挞贵出面一倍,菠萝油同热奶茶都比其他冰室及茶餐厅贵。下午茶时段咁多人,服务普普通通,至少伙记们都无话开口叫人走,相比起其他好食但服务其差的店舖,这里已经好很多!而且伙记们好厉害,好似记得晒所有单咁![by女朋友]
我同男朋友两个人,叫左两个菠萝油一个蛋挞一杯热奶茶。本来想叫鸡翼蛋挞下午茶餐,不过唔想食太饱,下次有机会再试。

[by女朋友]
蛋挞