2019-04-25
一件baby blue蛋糕成为最近全港女性热棒甜品之一,令到小妹都忍唔住要去朝圣一下。首先,当然要试下呢件洗版度极高的Earl grey cream cake. 卖相精美,蓝色是以蝶豆花天然染色,再加食用花装饰,感觉好fancy🤩除了打卡之外,味道十分有惊喜!食落口感松软,而且带淡淡伯爵茶香,又不会太甜,完全一个人都可以k.o一件🙈蛋糕实在太好味,一件唔够喉,令人忍唔住再试多两件😋-Chocolate cheese cake: 香滑浓郁的朱古力味,再配合中间果层带有微酸的芝士,哗 口感丰富 层次分明🤤又不会腻 又不会太甜👍🏻-Banana cake: 有惊喜🤩就算食完咁浓郁的朱古力蛋糕,再试呢件香蕉蛋糕,完全不会逊色,香蕉味既fresh又非常出色。Hot dish方面就试左牛油果奄列,相对地中规中矩,没有什么大惊喜。呢杯Blue earl grey latte绝对是指定打卡相之一,有拉花又有食用花作装饰,颇有心思的,但可惜,伯爵茶味微弱,咖啡味就更加冇☹️如果真心想试吓咖啡,就唔推介呢杯。最后临走,店员细心讲番蛋糕主打低糖无麸质,很适合素食者或糖尿病患者食添。而且每隔一段时间都会转下款式
碟豆花伯爵茶蛋糕
蛋糕实在太好味,一件唔够喉,令人忍唔住再试多两件😋
Chocolate cheese cake
Banana cake
Blue earl grey latte
最后临走,店员细心讲番蛋糕主打低糖无麸质,很适合素食者或糖尿病患者食添。而且每隔一段时间都会转下款式,让客人可以试到更多口味,保持新鲜感👍🏻
就算食多几件都无有怕,死港女的我表示满意🥳
。 完 美 。