2023-03-27
我早几星期到访过,试咗了这店的岩烧蜂蜜蛋糕和芋头麻糬布甸挞。我觉得芋头麻糬布甸挞的味道算ok不会很甜, 但整体不合格因为布甸卡嘅馅料比例不对,内饀的份量不算多,2/3芋头+麻糬,1/3布甸,由于挞皮较厚,所以吃起来有点干干的。岩烧蜂蜜蛋糕系我选择到访这店的原因,因为我见好多食评推介这款蛋糕。蛋糕本身带点蜂蜜味甜甜的,但又不会好甜。蛋糕面有一层薄薄的芝士,所以蛋糕吃起来甜中带点儿咸味。 蛋糕质感系松软嘅。差服务事件:今天约咗人到铜锣湾食饭,特登去这店打算买岩烧蜂蜜蛋糕,去到5:12pm一问之下有位姐姐话20分钟先有,我心想一场嚟到唯有等20分钟。殊不知20分钟后再问,佢个姐姐话师傅仲问整,话要6pm先有,跟住佢老板娘又话6pm都唔得,要6点几,我问佢收几点,佢话8pm。因为约咗人食饭,我唯有问吓有无得留我可以先付款,佢老板娘话无咖只有过$100啲大件蛋糕有得留,仲系只留即日无得留过夜或留明天, 佢讲咁多原全无问我其实想买几多个岩烧蜂蜜蛋糕,佢态度好串亦无打算做我生意,我不反对你做生意的方式,但如果你根本不打算做我生意, 何必浪费客人时间20分钟。
差服务事件: