2020-10-25 361 浏览
通常大家去既cafe多数以西式为主,食下意粉或者cake咁,但今次黎呢间就以食台湾菜为主,仲有蛋饼食添😋见每枱都几乎会嗌呢到既蛋饼,而我亦系为左蛋饼而黎🤤 蛋饼上到黎有啲散散地,每块大小不一,外观上有啲啲扣分🤔 食落个蛋饼皮偏硬身,唔系平时食开果种Q软烟韧既质感,唔系好似系台湾食果啲咁😢 但好在内馅加返啲分,肉松加蛋加芝士真系不败组合😍 再加埋佢个蛋饼酱,真系超级夹!呢个饭都几多配料下,除左主角鸡扒同葱油之外,仲有两块卤豆腐、半只卤蛋、一堆椰菜同青瓜,啲𩠌又系满到遮哂成个饭👍🏻 鸡扒煎过几香口,配埋葱油一齐食几夹,而鸡既肉质属中等,唔系特别嫩亦唔会特别鞋,有啲似吉X家个煎鸡,加埋咁多配菜,overall黎讲都算系一个合格有余既饭!呢到咖啡既base可以拣返要fruity定nutty,而我拣左nutty,咖啡饮落酸味会较多,而饮完阵坚果味都几突出,可惜口感偏单薄。整体黎讲,蛋饼算系呢到最出色既一样菜式,但并非食过最好食既蛋饼之一🤭 而cafe环境几文青,灰色墙身加木系枱櫈,好悠闲既感觉!
肉松芝士蛋饼

叁疯葱油鸡扒饭