2018-07-19 41 浏览
周师傅SELL有地道港式风味CROSSOVER 新派GIMMICK野!见d点心有创意, 够特别,款式多, 价钱平,于是就试下啦!!!! 流心蛋黄哥hea 包蛋黄哥牙!早排有点心店出咗 蛋黄哥 系列的点心,特别出名系个”流心奶黄包”之「呕奶」样原来周师傅同样出咗蛋黄哥造型美食: 流沙奶黄包!!!!!!!!!对于喜欢蛋黄哥的我来说,当然要食!!!蛋黄哥卖相吸引, 可爱到晕, 外形煞食😍  有个蛋黄哥样系上面,懒洋洋的外表, 加上松软外皮, 内里流心,好搞笑呀!!好得意啊!!影相打卡一流!!望住咁可爱嘅包,会唔舍得食><咬一口,入面的确好流心啊D啲奶黄出哂嚟! ! 味道浓郁! 流心蛋黄哥奶皇十分之好食,不得不点😊脆皮马拉糕古色香味,新派做法未食过脆的马拉糕,一于试呢个~真正系脆皮! 外面烤得脆脆,很香脆, 咬落去软绵绵,口感松软!必点!蒜茸开边虾笼仔蒸饭D虾先开边, 再连蒜蓉一起蒸,虾的味道渗进饭。蒜茸味好够, 覆盖半笼饭面的开边虾, 够充料~饭充满荷叶飘香, 它放在荷叶上蒸,粒粒米都带荷叶香,蒸好后淋上豉油, 整得超级好食, 胃口番晒嚟,又大笼,好饱肚咖啡糕黑白双色 , 超

流心蛋黄哥hea 包

蛋黄哥牙!

对于喜欢蛋黄哥的我来说,当然要食!!!

蛋黄哥卖相吸引, 可爱到晕, 外形煞食😍

影相打卡一流!!

望住咁可爱嘅包,会唔舍得食><

咬一口,入面的确好流心啊

脆皮马拉糕

古色香味,新派做法

未食过脆的马拉糕,一于试呢个~

蒜茸开边虾笼仔蒸饭

~

又大笼,好饱肚

咖啡糕

黑白双色 , 超浓咖啡味 ,放入口, 即溶在口,很滑,正。
入囗的感觉十分凊爽,齿颊留香

食物有特色,值得一试!

• Hea包(蛋黄哥流沙包)