2024-02-29
1971 浏览
中上环早餐系列上环龙邦餐厅下一间烧味舖,烧味铺做早餐,叉烧自己烧,同其他舖头派货叉烧冇得比!朝头早八点经过上环对面烧味宝挂喺度嘅叉烧吸引住,即刻走过马路睇睇,竟然有早餐食,虽然款式唔系多,但系见到其中一款系叉烧通粉,再望望佢哋吊起嘅叉烧,即刻忍唔住要入去坐低试试佢。一入去之前靓姐有礼貌地问我几多位,即时带位,坐低叫嘢食,可以将通粉改做公仔面,叫埋杯冻奶茶少冰,等开餐。荷包蛋餐包冻奶茶一叫即到,正正常常,不过不失。很快,主角出场,蜜汁叉烧,松软肉嫩,肥瘦均匀,蜜汁味出众,沉浸于口中,久久不散,一试难忘,自家烧制同派货始终有着天渊之别!😬食饱埋单,只收现金,咁啱身上带唔够钱,靓姐不但冇嫌麻烦,仲话如果带唔够钱,下次先俾都得,好耐冇听过咁有人情味的话🥰拜拜
拜拜