餐厅: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
资讯:

2016-06-20 891 浏览
平日有机会在黄埔出现的时间多数都是下午,今日反而系晚上来到,依然系好多地方都要等位食晚饭...最后我地选择左拎2间餐厅嘅飞,边间快D有位就食边间...最后...系食左茶木~~因为要留肚食大大件甜品, 所以我地就只系一人叫一个面食, 无再加其他小食。(p.s. 之前饭伴有在茶木食过饭, 不过转左menu无左喇 , 只系得番面食)我点的香菇水饺面 - 有3大粒水饺同2大粒香菇, 特别高兴嘅系粒香菇真系劲大粒同劲厚身, 好肥美的香菇! 水饺味道都OK, 个汤有少少似牛肉面果只重药材咪嘅汤~ 整体黎讲都OK~饭伴点的酥炸鸡扒面 - 我地由落单等左25分钟个面先黎到, 可以佢要储埋D鸡扒order一齐先炸喇...个酥炸鸡扒好松脆好味, 不过个底就见到好多油...哈哈! 个面我冇食所以就唔comment喇~石板街朱古力蜜糖砖块 - 每次黎到都会叫呢个甜品, 我地中意佢入面D面包粒好松脆, 同埋都会食到蜜糖味, 有少少似去食BBQ自己烧蜜糖面包个感觉, 再加上朱古力雪糕同Cream, 成件事我觉得都几夹D味道~不过2个人真系会食到好饱的啊~~~~
平日有机会在黄埔出现的时间多数都是下午,
今日反而系晚上来到,
依然系好多地方都要等位食晚饭...

最后我地选择左拎2间餐厅嘅飞,
边间快D有位就食边间...

最后...系食左茶木~~
, 只系得番面食)
我点的
酥炸鸡扒面
饭伴点的
炸鸡扒面
石板街朱古力蜜糖砖块

不过2个人真系会食到好饱的啊~~~~
2016-06-19
酥炸鸡扒面